Astăzi, la Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza”, am început un nou an școlar cu emoție și optimism. În prezența elevilor, profesorilor și părinților, am marcat debutul unei noi etape de educație și formare, menită să îmbine excelența academică cu valorile și tradițiile militare ale colegiului nostru.

Pentru elevii de clasa a IX-a, această zi este deosebit de importantă, marcând începutul unui parcurs, pe durata căruia vor învăța ce înseamnă onoarea, disciplina și respectul față de patrie. Tot astăzi, în cadrul festivității, bobocii #CNMAIC au rostit legământul de credință: „Mă leg să învăţ carte, să-mi oţelesc braţul și inima, spre a sluji cu destoinicie patria și Armata României. Așa să-mi ajute Dumnezeu!” Această promisiune simbolizează angajamentul lor față de colegiu și față de valorile pe care le vor apăra.

Elevii din anii mai mari continuă să exceleze, având ocazia să se dezvolte atât academic, cât și moral, pregătindu-se pentru provocările viitoare.

Cadrele militare și didactice, a căror dedicare și eforturi sunt neprețuite, rămân pilonii esențiali în acest proces de formare. Cu prilejul acestei festivități, membri ai personalul colegiului au fost premiați cu diplome de excelență pentru implicarea în activitățile realizate la nivelul instituției.

Mulțumim părinților pentru sprijinul constant și pentru încrederea acordată.

Împreună, suntem hotărâți să facem din acest an, unul plin de realizări și obiective îndeplinite.

Succes în noul an școlar!