Prima pagina

Cine suntem?

Venind întotdeauna în întâmpinarea dorinţelor părinţilor cu o ofertă educaţională corespunzătoare nevoilor copiilor şi cu un ambient primitor ce suplineşte cu succes căminul micuţilor, am câştigat încrederea acestora, fiind solicitaţi de un numar din ce in ce mai mare de părinţi în formarea şi educarea copiilor lor.
În atmosfera creată de o relaţie educator-copil bazată pe afecţiune, copilul este încurajat să se exprime neîngrădit, să-şi expună ideile şi opiniile, să fie pozitiv, să înveţe să ia decizii, să fie activ, operativ şi îndrazneţ, să-şi iubească şi să-şi respecte familia şi prietenii, să-şi dezvolte toate calităţile şi aptitudinile care îl vor ajuta să devină adultul de mâine.
Pregătim copilul pentru şcoală şi viată, asigurându-i o educaţie de calitate bazată pe inovaţie, diversificare şi învaţându-l să devină un preşcolar model.

Cu ce ne mandrim?

PROGRAME ȘI PROIECTE EDUCAŢIONALE
În grădiniţa noastră se derulează următoarele programe și proiecte educaţionale:

Program Educațional Național de Educație Ecologică ECO GRĂDINIȚA – ,,Curiozități colorate, de copii explorate!”

Program Educațional Național ,,Să citim pentru mileniul III”

Program Educațional Național ,,KALOKAGATHIA” – ,,Să creștem sănătoși”

Parteneriate educationale

GRĂDINIȚA CU PROGRAM PRELUNGIT ,,CĂLUȚUL DE MARE” – FAMILIE

,,Să-i educăm împreună”

,,Împreună vom cuceri noi orizonturi”

,,Parteneri pentru binele copiilor”

GRĂDINIȚA CU PROGRAM PRELUNGIT ,,CĂLUȚUL DE MARE” – INSPECTORATUL DE POLIȚIE JUDEȚEAN CONSTANȚA

„Bunul meu prieten, polițistul”

ACTIVITĂŢI OPŢIONALE :

În cadrul grădiniței, se desfășoară următoarele activități opționale :

,,Muzică și mișcare”

„Micii ecologiști”

,,Sănătatea- cea mai de preț comoară”

,,Creionul fermecat”

Rămas bun, dragă grădiniță!

Ce simte un suflet de copil la terminarea anilor de  grădiniță? Recunoștință, bucurie, dragoste, melancolie?  In primul rând recunoștință doamnelor profesor Buciu Elena si Gheorghiță Camelia. Recunoștință pentru sufletul, truda, înțelegerea sinceră, pentru atenția oferită fiecărui copil, pentru bucuria inocentă …

1 Iunie – „Ziua copilului”

Copilăria este o lume plină de iubire, lumină și armonie. Ce poate fi mai înălțător decât mânuțele pline de dragoste ce ne îmbrățișează simplu, curat, firesc? Un copil este o minune, toată frumusețea lumii se oglindește în zâmbetul unui copil. …

Programul național Scoala altfel 2023

Săptămâna 22-26 mai 2022 este dedicată programului Scoala Altfel, denumit Să știi mai multe, să fii mai bun!, un program care include activități extrașcolare pentru elevi și preșcolari  prin crearea unui climat educațional deschis și stimulativ.  Este o formă diferită …

Proiect ARMonie : dans, tradiție și obicei

Calendaristic,  ziua de 1 Martie simbolizează, începutul primăverii, iar Mărțișorul reprezintă simbolul acestui anotimp și al renașterii naturii.  Mărțișorul, acel obiect suav, dăruit cu precădere femeilor (în unele regiuni ale țării este oferit și bărbaților), reprezintă un simbol al bunăstării …

Magia Crăciunului

Crăciunul este sărbătoarea luminii, a bucuriei, a speranței și a credinței. Să le povestim copilașilor despre Nașterea Lui Isus. Crăciunul, înainte de toate, este binecuvântarea neamului omenesc prin întruparea Fiului lui Dumnezeu. Sărbătorile de iarnă sunt prilej de împlinire și …

Ziua Educației

Proiectul educațional pentru spirit civic, voluntariat și toleranță #ARMonie – Ediția I, continuă, de această dată având ca temă „Săptămâna educației”. Cum în fiecare an, în data de 5 octombrie, se sărbătorește Ziua Mondială a cadrelor didactice sau Ziua Internaţională …

Ziua Unirii

  Cu prilejul zilei Unirii de la 24 ianuarie 1859, în cadrul Grădiniței ,,Căluțul de Mare” s-a desfășurat activitatea ,,Hai să dăm mână cu mână!”, activitate care face parte din programul activităţilor extracurriculare pentru anul şcolar 2019-2020.   Data de …