Deschiderea festivă a noului an școlar 2019-2020 la Grădinița cu program prelungit Constanța

Cu mare bucurie, luni, 09.09.2019  Grădinița cu program prelungit ,,Căluțul de Mare” și-a deschis din nou porțile. Entuziasmul și emoția i-au cuprins încă de la intrarea în grădiniță pe copii, părinți, bunici și cadre didactice. Împreună au trăit bucuria începutului unui nou an școlar, efervescența pe care o aduce toamna în grădiniță și, mai ales în inimile noastre,  entuziasmul planurilor de viitor.

Slujba de deschidere a noului an școlar 2019-2020 a fost oficiată de  Părintele Bodea Emanuel.

Doamna director, Elena Buciu le-a urat ,,Bun venit!” tuturor preșcolarilor, părinților, colegelor, copiilor care se află în prima lor zi de grădiniță, care își întâlnesc pentru prima dată dascălii, de la care vor învăța bunătatea, curajul, perseverența, compasiunea, iubirea de semeni și de patrie. Le-a  urat  tuturor celor care pornesc la drum în acest an școlar  forță interioară, inspirație, creativitate, perseverență și bucurie!

Grădinița ,,Căluțul de Mare” este locul care oferă un climat socio-afectiv sigur, în care sunt sădite semințele viitorului. Văzută ca şi o extensie sănătoasă a familiei şi ca o treaptă necesar evolutivă spre şcoală,  participă la scopul general de formare armonioasă, mentală, spirituală, morală şi estetică a copiilor.

Grădinița ,,Căluțul de Mare” oferă copiilor un cadru nou de învăţare şi educare prin asigurarea unor condiţii deosebite de educaţie care să permită dezvoltarea fiecărui copil ţinând cont de ritmul propriu al acestuia. Accentul s-a pus pe atenţia acordată copilului care a fost înconjurat de dragoste şi a crescut într-un mediu care i-a conferit siguranţă şi posibilităţi de dezvoltare. În această atmosferă creată de o relaţie educatoare – copil, bazată pe afecţiune, zeci de generații de copii au fost încurajate să se exprime neîngrădit, să-şi expună ideile şi opiniile, să fie pozitive, să înveţe să ia decizii, să fie active, operative şi îndrăzneţe, să-şi iubească şi să-şi respecte familia şi prietenii, să-şi dezvolte toate calităţile şi aptitudinile care îi vor ajuta să devină adultul de mâine.

 

Deviza grădiniței este: Învaţă copilul să descopere lumea şi lasă-l să aleagă!